Hotteok / 호떡
وهي فطائر كورية وتشكل الغذاء الرئيسي للشارع في كوريا الجنوبية ويؤكل في فصل الشتاء
طريقة العمل
يتكون العجين من الطحين دقيق القمح والملح والسكر والخميرة , ولايسمح للعجينة بالارتفاع لعدة ساعات , ويتم تقطيعها الى كرات قاسية مع خليط حلو الذي يحتوي السكرالبني والعسل والفول السوداني المفروم والقرفة , ثم وضعها على الشواية مدهونة بالزيت وتضغط بدائرة كبيرة مصنوعة من الفولاذ الغير قابل للصدأ
في كوريا الجنوبية، مزيج hotteok الجاف هو متاح تجاريا في العبوات البلاستيكية. هذا المزيج كما يأتي مع الحشوة التي تتكون من السكر البني والفول السوداني وبذور السمسم أو الأرض.
أنواع hotteok متغيرة باستمرار. في السنوات الأخيرة، وضعت صيغ جديدة - واحد منهم هو hotteok رفاهية. العجين لها يحتوي على مسحوق الشاي الأخضر حتى يصبح مخضر بعد الخبز.
English
Ho-tteok is a variety of filled Korean pancake, and is a popular street food of South Korea. It is usually eaten during the winter season.
Preparation
The dough for ho-tteok is made from wheat flour, water, milk, sugar, and yeast. The dough is allowed to rise for several hours. Handful-sized balls of this stiff dough are filled with a sweet mixture, which may contain brown sugar, honey, chopped peanuts, and/or cinnamon. The filled dough is then placed on a greased griddle, and pressed flat into a large circle with a special tool with a stainless steel circle and wooden handle as it cooks.
In South Korea, ready-made dry hotteok mix is commercially available in plastic packages. The mix also comes with a filling consisting of brown sugar and ground peanuts or sesame seeds.
The types of hotteok have been changing continuously. In recent years, however, new variations have developed - one of them is the well-being hotteok. Its dough contains green tea powder so it becomes greenish after baking.
Enjoy your meal!