Bindaeddeok / 빈대떡
المقادير
14 أوقية (الفول)
1/2 جزرة، مقطعة رقيقة
3 بصل أخضر،
1/8 لحوم البقر و رقيقة
1/2 كوب الكيمتشي، مقطعة إلى شرائح *
1/4 كوب فول برعم، المقشر، المفروم تقريبا
2 ملعقة كبيرة ملح
طريقة العمل
يغسل الفول وينقع في الماء لثلاث ساعات ثم التخلص من الطبقة الخارجية للفول بفركه باليد
ويغسل مرة اخرى ثم يوضع مع كمية قليلة من الماء والملح ويطحن ناعم الى حد ما
توضع في وعاء مع البصل الاخضر والجزرة ولحوم البقر والكيمتشي وملح والفول طبعا وتخلط معا حتى تصبح عجينة متماسكة
نضع على النار مقلاة غير قابلة للصق مع زيت نباتي وتقلى على شكل اقراص وتقلب مرة واحدة على النار حتى تصبح بنية
ويقدم عادة مع صلصة الصويا
ENGLISH
Ingredients:
14 oz nok doo (mung beans)
1 medium onion, thin sliced
1/2 carrot, thin julienne
3 green onions, cut in a bias
1/8 lb beef, thin julienne
1/2 cup kimchi, cut into strips*
1/4 cup bean sprout, blanched, roughly chopped
2 tbsp salt
(*You can substitute to blanched napa cabbage)
Wash mung beans and soak in cold water for 3 hours.
Get rid of outer shell by rubbing them with hands.
Wash again.
Put them in a food processor with a little water and grind to fairly fine paste.
In a bowl, mix onion, carrot, green onions, beef, bean sprouts and kimchi.
Add mung bean paste and salt.
In a non-stick pan, add vegetable oil.
Pour a ladle of paste to make 3-4 inches in diameter and cook until brown, turn only once.
Serve with soy sauce (with some chopped green onion).
***Tips: When you grind mung beans, try to lose water as much as possible.
It is better to add more water after mixing all ingredients
if the batter is too thick, but you can not go back!
You can drain the bean, put 2-3 ladle in to a processor,
add 1/2 ladle of water(or a little more).